04-07-2013, 11:10 AM
Oltchim n-a reușit să învingă pe Gyor în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor la handbal feminin și are șansa a doua la calificarea în finală, înainte de returul de la Veszprem, de joi, 11 aprilie.
În Sala Polivalentă din București, elevele lui Jakob Vestergaard au început extrem de slab disputa și au marcat prima oară abia după 8 minute, prin Katarina Bulatovic. Golul nu le-a trezit pe coechipierele sale și astfel, după 16 minute, scorul luase deja proporții, 3-9, cu oaspetele înscriind chiar și de două ori în aceeași inferioritate numerică.
Gyor a venit cu lecția defensivă bine învățată, a blocat excelent centrul și s-a apărat agresiv. Oana Manea, singurul pivot pe care Oltchim îl are în lot, n-a putut să scape din marcaj, astfel că ratările au curs la poarta lui Haraldsen.
La pauză diferența era de 4 goluri, 10-14, iar repriza a doua a continuat sub aceleași coordonate, cu Oltchim fără inspirație în atac. Singurul moment cu adevărat remarcabil a aparținut portăriței Silvia Navarro, care a înscris din poartă în poartă.
Ultimul sfert de oră a fost al Katarinei Bulatovic, care a marcat de mai multe ori și a păstrat echipa sa în joc. Aproape inutile și ratările celor de la Gyor, pentru că rareori adversarele au marcat apoi, pentru a se apropia pe tabelă.
"Calificarea nu e jucată încă. La Veszprem se va juca totul, în retur. Cred că a fost un meci slab al Oltchimului, dar sper ca cele cinci zile rămase până la retur să liniştească jucătoarele şi să arate cu totul altceva, mai ales ambiţie, în retur. Personal mi-au plăcut Nechita şi Navarro, ca joc, dar mai ales ca ambiţie", a spus Cristian Gațu la finalul partidei.
"Suntem o echipă nouă și e nevoie de timp ca jucătoarele să se cunoască între ele. Viborg sau Gyor nu s-au format peste noapte, iată că echipa Gyorului a jucat și anul trecut aproape în aceeași formulă. Încă nu știm să jucăm sub presiune, nu am antrenat asta", a declarat la final antrenorul Vestergaard.
"E posibil ca unele colege să fi avut trac, dar e ceva normal, e o semifinală. Personal, nu cred că Gyor va merge sigur mai departe. Mai sunt 60 de minute de jucat și totul se decide la Veszprem. Jocul cu extremele sau cu pivotul a lipsit, dar așa a fost să fie", a afirmat și Ada Nechita, cea mai bună jucătoare a celor de la Oltchim.
Marcatoare:
Oltchim - Bulatovic 8 goluri, Nechita 4, Manea 2, Meiroşu 2, Brădeanu 1, Farcău 1, Pineau 1, Barbosa 1, Curea 1, Navarro 1
Gyor - Gorbicz 8 goluri, Amorim 6, Kovacsics 4, Orban 2, Loke 2, Redei 1, Radicevic 1.