REGISTER

"Diavolul" a pierdut iar puncte pe mâna arbitrilor
[Image: 516196ab95f9cf0e30000000]
AC Milan plătește tribut startului catastrofal de campionat, iar despre lupta la titlu nu mai poate fi vorba acum.

Totuși, "diavolii" au obținut un punct pe terenul Fiorentinei, rivală directă în lupta pentru un loc în ediția viitoare a UCL. Oaspeții au condus cu 2-0, dar au fost egalați, în superioritate numerică (1), după două penaltyuri. Puteau pleca totuși cu toate punctele acasă. S-a opus însă arbitrul Paolo Tagliavento.

Milanezii au avut parte, de-a lungul sezonului, de numeroase arbitraje favorabile, dar frustrarea celor de pe San Siro este destul de mare după partida de la Firenze.

Centralul Tagliavento nu a văzut un henț evident comis în careu de un jucător al trupei "viola", Pizarro, la una dintre ultimele faze ale meciului. Deși era excelent plasat, arbitrul nu a văzut infracțiunea din minutul 90+2, astfel că meciul s-a terminat 2-2, iar AC Milan a pierdut două puncte vitale.

La fel de importante au fost și cele două puncte pierdute tot pe mâna arbitrajului cu Cagliari (1-1), când golul lui Balotelli a fost anulat fără motiv, la una dintre ultimele faze ale meciului! Tușierul a considerat atunci că centrarea premergătoare golului a venit din out, lucru infirmat de reluări

Montella invită arbitrul la cină Smile

La finalul partidei, antrenorul gazdelor, Vincenzo Montella, a comentat în cel mai pur stil italian prestația arbitrilor, după ce fundașul său Nenad Tomovic a fost eliminat direct, în prima repriză ('40):

"Nu a fost caz de eliminare! La pauză am făcut un pariu cu arbitrul. Cel care a greșit la acea fază, el sau eu, trebuie să facă cinste cu o cină. Eu cred că am câștigat pariul", a spus fostul golgheter al lui AS Roma, care încă are șanse să o ducă pe Fiorentina în UCL. După 31 de etape, Fiorentina este pe 4, la 6 puncte de locul 3, ultimul calificant, ocupat de AC Milan.
Reply